2023.06.11, Vasárnap

Csaknem egymillióan fognak sportolni a Kíhívás Napján

2016.05.18. 15:51

Hirdetés

Czene Attila szerint 800-900 ezren fognak aktívan részt venni jövő szerdán a Kihívás Napján, amelynek célja a mozgás és a sport népszerűsítése. Szekszárd hagyományosan kiemelkedően szerepel a rendezvényen.

A főszervező Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke a keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idehaza 25 éves múltra visszatekintő, országos méretű rendezvényen bő két étvized alatt eddig több mint 1600 település lakóit mozgatták meg.
"Idén 122 település és 122 oktatási intézmény, valamint a tűzoltó-parancsnokságok is beneveztek a versenybe, ennél azonban lényegesen többen sportolnak majd a nap folyamán legalább egy negyedórát, hiszen rengetegen versenyen kívül vesznek részt a programokon" - jelentette ki Czene Attila, aki úgy fogalmazott, hogy a Kihívás Napjaígy Magyarország legnagyobb szabadidősport-eseménye.


Az MSZSZ elnöke hozzátette: az egész országra kiterjedő rendezvényekkel azt szeretnék elérni, hogy minél többen minél rendszeresebben mozogjanak, sportoljanak az év több napján is, s emlékeztetett arra, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) heti 5x30 perces mozgást ajánl az egészség megőrzéséhez.


 
Kádár-Papp Nórát, a Coca-Cola Testébresztő díj tavalyi abszolút győztesét idén a program egyik nagykövetének választották. A 36 éves, háromgyermekes anyuka a sajtótájékoztatón elsősorban a kismamákat ösztönözte több mozgásra, illetve a sportoláshoz való visszatérésre, mivel az testileg és lelkileg is jobb állapotba hozza őket.
A program másik nagykövete Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki azt hangsúlyozta, hogy nem feltétlenül a nagy költségekkel járó sportágakat kell választani.
"Nem is gondolnánk, hogy a lakókörnyezetünkben is találhatunk olyan, könnyen elérhető mozgásformákat, amelyek jót tesznek az egészségünknek, a legjobb hatást pedig akkor érhetjük el, ha a természetben sportolunk" - fogalmazott Kiss Gergely.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük város a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

Szekszárdon számtalan programhoz lehet majd csatlakozni. A Sportcsarnokban 15 perces kézilabda és foci meccsek lesznek, nyitva lesz a boksz és a ping-pong edzőterem és a konditerem, sőt korsárlabda meccs is lesz.

A Fürdőben vizes sportokhoz lehet csatlakozni: aquatlon, búvárkodás, vízilabda. A műfüves labdarúgó pályákon villámtornák lesznek, a Prometheusz Parkban tájfutás, karate, kölyök-fittness, zumba. Az Atlétika Pályán maraton váltófutás, a Művelődési Házban néptánc várja a mozogni vágyókat.

Részletes program ITT

Galéria

AktuálisSzekszárdkihívás napja