2024.05.26, Vasárnap

Bonyhád városa is fontos szerepet vállal a helyi gazdaság fejlesztésében

2016.03.13. 09:21

A Völgység Ipari Park fejlesztési lehetőségeiről tartottak egyeztetést a héten Bonyhádon. Ennek egyik kiemelt pontja volt a Schäfer–Oesterle Hungary Kft. és a Trietz és Tsa Bt. csarnoképítési elképzelése.

A Völgység Ipari Park fejlesztési lehetőségeiről tartottak egyeztetést a héten Bonyhádon. Ennek egyik kiemelt pontja volt a Schäfer–Oesterle Hungary Kft. és a Trietz és Tsa Bt. csarnoképítési elképzelése. A két cég ugyanis pályázati forrásból szeretné bővíteni a már meglévő üzemét. A két beruházás összesen több mint 900 millió forint értékű lenne, ezt pályázati forrásból szeretnék fedezni.

– Jelenleg 182 embert foglalkoztatunk a bonyhádi üzemben, ám szükség van a létszám bővítésre, mivel olyan megrendeléseket kapunk, amelyek indokolják ezt – tudta meg Frei Istvántól, a Schäfer–Oesterle Hungary Kft. helyi vezetőjétől a Tolnai Népújság. Hozzátette, hogy idén 50 és a következő évben újabb 50 emberrel szeretnék emelni a dolgozói létszámot, továbbá egy új, 5000 négyzetméteres csarnok megépítését tervezik. A cég bőrbevonatú autóalkatrészeket állít elő prémium kategóriás német autók számára.

Treitz György, a jelenleg 110 embert foglalkoztató Treitz és Tsa Bt. ügyvezetője hozzátette, hogy fejlesztési terveik között egy raktárhelyiség megépítése szerepel, ugyanis a mostani épület már kicsinek bizonyul a szintén autóalkatrészeket gyártó cég számára, amelyet Treitz György 18 éve alakított a feleségével.

A megbeszélés kapcsán Filóné Ferencz Ibolya polgármester elmondta, hogy tavaly májusban egyszer már összeült ugyanez a kör, és akkor kötöttek egy együttműködési megállapodást a város és a környék gazdaságának élénkítése érdekében. Ebben az önkormányzat koordináló szerepet vállalt, és a mostani egyeztetésen már eredményekről is beszámolhatott: a bonyhádi szakképző iskolában 2016 szeptemberében indulhat el egy olyan képzés, amely idővel a Schäfer–Oesterle Kft. munkaerő hiányát tudja orvosolni, és a diákoknak biztos elhelyezkedési lehetőséget jelent. Továbbá a munkaügyi központtal is megállapodtak, hogy az álláskeresők átképzésével segítsék az elhelyezkedést a cégnél.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az iparterület bővítését is tervezik, részben megegyezés született több ingatlantulajdonossal, ennek köszönhetően hamarosan szerződéskötésekre is sor kerülhet. Emlékeztetett, a város vezetése mindig is fontos feladatának tekintette a helyi gazdaság fejlesztését, a már itt működő, valamint a letelepülni szándékozó vállalkozások komplex támogatását. - Mindezek tekintetében összefoglalóan elmondható, hogy valamennyi területen, amelyben szerepet vállalt önkormányzatunk, sikerült előrelépnünk az elmúlt hónapokban. A jövőben is mindent megteszünk – folytatta a polgármester - a sikerek érdekében. Így azért is, hogy a TOP-os pályázatokon belül a gazdaságfejlesztést, illetve az ipari park bővítését célzó kiíráson eredményesen szerepeljen városunk.

A megbeszélésen szintén résztvevő Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a környék, Tolna megye és Észak-Baranya érdeke az, hogy minél több vállalkozó települjön a térségbe, illetve hogy a meglévők megmaradjanak. A már futó EU-s ciklusban ezért a források 60 százalékát a gazdaság erősítésére szeretnék fordítani. Az önkormányzat és a kormány pedig mindent megtesz az ideális feltételek megteremtéséért.

Forrás: bonyhad.hu/Tolnai Népújság/Hanol Erzsébet; V. B.

Galéria

GazdaságBonyhádpotápivölgység ipari parkSchäfer–OesterleTrietz