2024.06.20, Csütörtök

Bátaszékre látogat a köztársasági elnök

2016.03.21. 10:12

Áder János köztársasági elnök Bátaszékre látogat március 22-én, kedden. Az Orbán Kápolna melletti molyhos tölgynél tesz látogatást 14.45 órakor. 

Áder János köztársasági elnök Bátaszékre látogat március 22-én, kedden. Az Orbán Kápolna melletti molyhos tölgynél tesz látogatást 14.45 órakor. Az idős tölgy az Európa Év Fája 2016 cím elnyerésének nagy esélyese.

Bátaszék legöregebb fája, a település büszkesége a Szent Orbán Kápolna mellett álló molyhos tölgy. A Mecsek keleti dombságához tartozó szőlőhegy ad élőhelyet a 300 - 400 évesre becsült, sokat látott, rendkívüli szépségű fának.

Az Európai Év Fája 2016 versenybe 15 különleges fa jutott be. Az interneten keresztül lehetett szavazni, melyik nyerje el a megtisztelő címet. A szavazás már lezárult, de az utolsó nyilvános állásnál a magyar tölgy jelentősen vezetett. Hogy végül mi lett az eredmény, azt április 20-án, a brüsszeli díjátadón jelentik be.

Áder János látogatása a tölgynél nyilvános esemény lesz. A helyszín közvetlen környékét aznap személygépkocsival megközelíteni nem lehet, kérjük, kövessék az ott tartózkodó biztonsági személyzet iránymutatását ez ügyben!

Cikkünk a molyhos tölgyről: Egy magyar tölgy lehet az idei év legszebb fája Európában

 

Galéria

Helyi hírekév fájamolyhos tölgyBátaszékáder jános