2024.04.18, Csütörtök
Heti Top Tolna
police.hu

Heti Top Tolna

police.hu

2020.06.12. 08:00

A megengedett sebesség több mint kétszeresével, 186 km/órával közlekedett.

Hirdetés

 

 

A rendőrség a szabálytalankodók forgalomból való kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának egyenruhásai a napokban több gyorshajtóról is készítettek képfelvételt. Közülük az egyik autós 186 km/órával közlekedett a 6-os számú főút Dunaföldvár és Paks közötti szakaszán. Ez a sebesség több mint a kétszerese volt annak, amennyivel mehetett volna.

Egy másik személygépkocsi vezetője a 6-os számú főúton, Bonyhád térségében hagyta figyelmen kívül az útburkolati jelet, a záróvonalat. A rendőrök fedélzeti kamerákkal felszerelt autóval végezték az ellenőrzést, így a szabálytalankodóról felvétel is készült.

A forgalomellenőrző járőrök az M6-os autópályán a tehergépjárművekre vonatkozó előzési tilalom betartását is ellenőrizték, és a szabálysértőkkel intézkedtek.

A rendőrség célja továbbra sem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése és a balesetek megelőzése.

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat! A sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

… hogy mindenki hazaérjen!

AktuálisTolna megyegyorshajtás