2024.07.25, Csütörtök
Az érettségi vizsgák miatt a megszokottól eltérő időpontban lesz a szirénapróba
katasztrofavedelem - illusztráció

Az érettségi vizsgák miatt a megszokottól eltérő időpontban lesz a szirénapróba

tolna.katasztrofavedelem.hu

2020.05.04. 20:00

A Paksi Atomerőmű Zrt. 30 kilométeres körzetében működtetett Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszert (LTRR), valamint a Pincehelyen telepített Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert (MoLaRi) minden hónap első hétfőjén tesztelik. Az érettségiző diákokra tekintettel májusban a második hétfőn, 11-én szólalnak meg a szirénák.

A MoLaRi rendszer fő feladata a lakosság ipari balesetek esetén történő riasztása, illetve a követendő magatartási szabályokról való tájékoztatása. Annak érdekében, hogy a lakosság riasztása, tájékoztatása megfelelően megtörténhessen, a rendszer részét képező szirénákat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatói intézkedésének megfelelően  Tolna megyében is havi rendszerességgel tesztelni kell.  

Május 4-én magyar nyelv- és irodalomból adnak számot tudásukról az érettségiző középiskolás diákok, ezért a hónap első hétfőjére tervezett szirénapróba elhalasztásra kerül.

2020. május 11-én, hétfőn a Tolna megyei Pincehelyen található a Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (MoLaRi) próbája délelőtt 11 óra 00-kor veszi kezdetét, míg a Paks harminc kilométeres körzetében működő Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszer (LTRR) szirénáit délután 13 óra 00 perckor hallhatjuk megszólalni. A változás egyedül a májusi hónapot érinti, júniustól a szirénapróba minden hónap első hétfőjén lesz hallható. 

AktuálisérettségiKatasztrófavédelemszirénapróba