2024.04.26, Péntek
Védőeszközöket biztosít a lakosságnak a bonyhádi önkormányzat
pixabay - illusztráció

Védőeszközöket biztosít a lakosságnak a bonyhádi önkormányzat

bonyhad.hu

2020.04.21. 14:50

Mosható, fertőtleníthető szájmaszkot biztosít a város önkormányzata minden 65 év feletti bonyhádi lakosnak, összesen több mint 3000 darabot.

Hirdetés

Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony elmondta, a szájmaszkok használatáról eltérő szakvélemények vannak: számos érv szól mellettük és ellenük. A segítségnyújtás pontosan arra irányul, hogy ha valaki szeretné használni, akkor megtehesse, ne a maszk hiánya gátolja őt ebben. A védőeszközöket péntekig juttatják el az érintettek postaládájába, borítékban.

Filóné Ferencz Ibolya arról is tájékoztatott, hogy a 65 év alatti bonyhádi lakosok is igényelhetnek varrott szájmaszkot. A Gondozási Központban (Perczel u. 29.) kérhetik az önkéntesek által készített védőeszközöket. A veszélyhelyzet kihirdetésétől már több mint 60 önkéntes készít szájmaszkokat a városban – akiknek ezúton is köszönetet mondott szerepvállalásukért a polgármester.

Filóné Ferencz Ibolya arra kért mindenkit, hogy továbbra is tartsa be a kijárási korlátozás szabályait, és vigyázzanak magukra, egymásra.

AktuálisVédőeszközBonyhádTolna megyesegítségnyújtás