2024.04.20, Szombat
Légfertőtlenítő berendezést kapott a paksi Életfa Idősek Otthona
telepaks.net

Légfertőtlenítő berendezést kapott a paksi Életfa Idősek Otthona

telepaks.net

2020.04.03. 21:42

Felszerelték a Paksi Életfa Idősek Otthona épületében azt a légfertőtlenítő berendezést, amelyet az önkormányzati intézmények épületeinek fertőtlenítését végző Salzberger Hungária Kft. ajánlott fel az önkormányzatnak.

Hirdetés

Drozgyik Péter, a Salzberger Hungária Kft. tulajdonosa elmondta, hogy a berendezés egy katalikus ionizációs technológián (RCI) alapuló, a nanotechnológiát és a germicid UV-lámpa hatását ötvöző, vegyszermentes légfertőtlenítő gép. A berendezés egy száz négyzetméteres helyiség folyamatos fertőtlenítésére alkalmas, megszakítás nélküli működésben egy év múlva válik időszerűvé a karbantartása, ami nem jelent nagy költséget.

Szabó Péter polgármester azt mondta, hogy örömmel fogadták a felajánlást. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos az idősek védelme. A berendezést az Életfa Idősek Otthona és Gondozóháza legnagyobb közösségi terében szerelték fel, és nemcsak most tesz jó szolgálatot, hanem a koronavírus-járvány után is, mivel más vírusok, illetve baktériumok, gombák ellen is hatékony, fűzte hozzá.

Kávási Brigitta, a Paksi Életfa Idősek Otthona intézményvezetője elmondta, hogy nagy örömmel fogadták a berendezést, az pedig külön öröm, hogy más vírusok ellen is hatékony, hiszen küzdöttek már calicivírus- és rotavírus-fertőzéssel. Arról is beszélt, hogy járványhelyzetben más rendben kell dolgozniuk, kétóránként végigfertőtlenítik az egész intézményt, plusz műszakban is jönnek a munkatársak. Arra is kitért, hogy különösen nehéz a gondozottaknak, hogy nem találkozhatnak a hozzátartozóikkal, a kapcsolattartást interneten keresztül igyekeznek megoldani, illetve talán eljön az idő, hogy szabadtéren, megfelelő távolságot tartva is találkozhatnak majd egymással.

AktuálisPaksTolna megyeLégfertőtlenítő berendezésPaksi Életfa Idősek Otthona