2024.04.25, Csütörtök
Felhívás a Családvédelmi Szolgálat működésével kapcsolatosan
pixabay - illusztráció

Felhívás a Családvédelmi Szolgálat működésével kapcsolatosan

TMKH Népegészségügyi Főosztály

2020.03.25. 14:00

Tájékoztatjuk a Családvédelmi Szolgálatot (CSVSZ) igénybe vevő személyeket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a továbbiakban a családtervezési és az ifjúsági tanácsadás távkonzultáció keretében, telefonon zajlani.

Hirdetés

A terhességmegszakítás szándékával az ún. első tanácsadásra („A” tanácsadásra) érkezők esetében szintén lehetőség van előjegyzéssel (időpontfoglalással) egybekötött távkonzultációra, feltéve, ha Ön vállalja személyazonosságát (viselt név, anyja neve, szül. idő telefonszám, e-mail cím). Kollégáink csak a legszükségesebb dokumentumokra rögzítik a személyes adatait.

Amennyiben a terhességmegszakítási szándékát fenntartja, az „A” tanácsadáson történő részvételét igazoló dokumentum hiányában ugyanehhez a CSVSZ-hez kérhet és kaphat időpontot második (ún. „B”) tanácsadásra. (A tanácsadók telefonszáma külön táblázatban található meg.)
A terhességmegszakítás kérelmezésének (”B” tanácsadás) feladatai mind olyanok, amelyekhez személyes közreműködése szükséges, ettől eltekinteni jelenleg nem lehet.

Éppen ezért saját és mások egészségének védelme érdekében kérem, tartsa be az alábbiakat:

  • Felnőttként egyedül érkezzen a tanácsadásra. Amennyiben nem töltötte be 18. életévét törvényes képviselőjével együtt jöjjön.
  • Pontosan érkezzen(ek), csökkentve ezzel annak az esélyét, hogy a tanácsadóban másokkal kelljen várakozni(uk).
  • Ha náthás(ak), köhög(nek), légúti panasza(ik) van(nak), feltétlenül viseljen(ek) szájmaszkot (Ebben lépjenek be a CSVSZ várójába és a tanácsadó helyiségbe is!)

A tanácsadóban és a váróban is kihelyeztek kézfertőtlenítő szert, amelyet ajánlott használni a váróba érkezéskor, valamint a tanácsadás előtt és után egyaránt.

Részletes tájékoztatás és a pontos elérhetőségek a Kapcsolódó anyagok menüpont alatt található.

AktuálistájékoztatásCsaládvédelmi Szolgálat