2024.03.29, Péntek
Befejeződtek a kosárlabda-bajnokságok
pixabay - illusztráció

Befejeződtek a kosárlabda-bajnokságok

telepaks.net

2020.03.19. 16:00

A március 11-én Oroszlányban játszott zárt kapus mérkőzéssel véget ért a 2019/2020-as bajnokság az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapata számára.

Hirdetés

Pedig az elmúlt két forduló azt mutatta, hogy újra felszálló ágba került Braniszlav Dzunics csapata, a válogatott szünet után hazai pályán már voltak biztató jelek. A Kaposvár ellen 91-65-re megnyert összecsapáson az új igazolás, Omar Calhoun is jól mutatkozott be. Aztán jött a hír, hogy a folytatásban már nézők nélkül rendezik a bajnoki meccseket. Oroszlányban az újoncot 24 ponttal, 81-105-re verték Lóránték, Faust újra régi énjét hozta, és Putney is megmutatta, hogy nem csak a magassága miatt lett kosárlabdázó.

A meccs után két nappal már érezni lehetett, hogy kevés esély van a bajnokság folytatására, a Sopron elleni mérkőzés el is maradt. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) március 17-én tartott elnökségi ülésén a koronavírus-járvány terjedése, a kialakult veszélyhelyzet miatt, a bajnokság folytatásáról, szüneteltetéséről vagy befejezéséről kellett dönteni. A csapatvélemények többsége az volt, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokokat nem hirdetnek, és kieső sem lesz. Az őszi nemzetközi kupaindulásról nem született döntés. Az MKOSZ elnöksége azt javasolja a kluboknak, hogy a sportolói szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel zárják le. A férfi magyar kupát ebben az idényben nem rendezik meg, emellett valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31- ig felfüggesztenek.

Jan Pavlik, az Atomerőmű SE kosárlabda-szakosztályának vezetője azt mondta a hír kapcsán: Előzetesen már voltak információk arról, hogy nem lesz folytatás, ezért a külföldi játékosaink hazautaztak az USA-ba. Fontos volt, hogy minél előbb hazaérjenek, mert egyre bonyolultabb a közlekedés a két kontinens között. A magyar játékosaink közül többen szintén hazautaztak, de van, aki Pakson maradt. A felnőttcsapat mellett az U14-es fiúknak volt még nagy esélye arra, hogy jó eredményt érjenek el a bajnokságban, kár, hogy így ért véget ez a szezon. A professzionális sportolói szerződések ügyében nincs döntés, valószínűleg a közös megegyezés lenne a legjobb. Még minden nagyon képlékeny, például TAO támogatás, megbízásos edzők foglalkoztatása, edzői fizetések. Csak napok vagy hetek múlva lesz hivatalos döntés.

Aktuáliskosárlabdabajnokság