2024.07.22, Hétfő
Utak és kutak újulnak meg Szekszárd revitalizációs programjában
Fotó: Dernovics Tamás - magyarepitok.hu - illusztráció

Utak és kutak újulnak meg Szekszárd revitalizációs programjában

szekszard.hu

2019.12.03. 13:14

Tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a szekszárdi önkormányzat zártkertek infrastrukturális fejlesztésére.

Idén is meghirdette az Agrárminisztérium a zártkerti revitalizációs programot. Települési önkormányzatok pályázhattak a 2 milliárd forintos keretösszegű programban vissza nem térítendő támogatásra. A tárca a programmal azt szeretné elérni, hogy a falvakban és a kistelepülések határában lévő zártkertekben újra induljon a hagyományos gazdálkodás, őshonos gyümölcsfajták telepítésével. Támogatják például a külterületen elhelyezkedő zártkertek, kiskertek megközelítését szolgáló utak javítását, vízvételi helyek kialakítását.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata második alkalommal pályázott és nyert, ezúttal is 10 millió forintot. A pénzbeli dotáció nyújtásával a Tatai-völgyben két helyrajzi számú út – 8984/2, 8986 – felújítása történik meg 228 méter hosszú szakaszon. Az útfelújítás 27 zártkerti ingatlant érint. Emellett a Porkoláb-völgyben, a Bagó-dűlőben és a Cinka-dűlőben három leromlott állapotú kút javítása, megújítása is a projekt eleme.

AktuálisútfelújításSzekszárdTolna megyerevitalizációzártkertinfrastruktúra