2023.10.04, Szerda
Idén is megrendezi karácsonyi élelmiszergyűjtési akcióját a Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt - Facebook

Idén is megrendezi karácsonyi élelmiszergyűjtési akcióját a Magyar Vöröskereszt

MTI

2019.12.08. 08:00

Idén is megrendezi élelmiszergyűjtési akcióját a Magyar Vöröskereszt és a Tesco az áruházlánc 112 üzletében.

Hirdetés

A vöröskereszt közleménye szerint a pénteken kezdődött és szombaton záruló akcióban legalább 70 ezer kilogrammnyi terméket szeretnének összegyűjteni, amely több mint 13 ezer család élelmiszerellátáshoz járulna hozzá az ünnepi időszakban.

Mint írják, a Magyar Vöröskereszt arra kér mindenkit, hogy a hétvégi bevásárlás alkalmával tegyen az alapélelmiszerekből eggyel többet a kosarába. Az akcióhoz országszerte 111 Tesco hipermarketben és 1 szupermarketben lehet csatlakozni. Bizonyos áruházakban lehetőség van pénzt is felajánlani a kihelyezett perselyekbe.

A közlemény szerint minden olyan élelmiszeradomány segítség, mely 1 hónapnál tovább megőrzi a minőségét. Ide tartoznak a konzervek mellett az étolaj, a rizs, a liszt, a cukor, a tésztafélék, a babfélék, zabpehely vagy zabkása. Ezen kívül a mosó- és tisztítószerek, tisztálkodási szerek felajánlását is várják.

A Magyar Vöröskereszt a hétvége alatt az élelmiszercsomagokon felül Gyermekszáj étkeztetési programjára is várja az online felajánlásokat a http://voroskereszt.hu oldalon.

AktuálisMagyar Vöröskeresztélelmiszergyűjtési akció