2024.03.28, Csütörtök
Egyéves születésnapját ünnepli a Paks FM
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Egyéves születésnapját ünnepli a Paks FM

telepaks.net

2019.12.13. 21:00

Idén december 16-án egyéves a PAKS FM. Ebből az alkalomból a rádió december 13-án 5.30-tól 14-én 22 óráig az adventi udvarban felállított látványstúdióból jelentkezik.

Hirdetés

Ez alatt a két nap alatt is céljuk, hogy közvetlenül találkozzanak a hallgatóikkal – erről is beszélt Strasszer Andrea, a Paks FM ügyvezetője sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy egy évvel ezelőtt nem születést, hanem újjászületést éltek meg. Huszonhárom év rádiózás után a hallgatóik és támogatóik is melléjük álltak, így maradhatott meg a rádió. – Ezt azzal tudjuk meghálálni ha nagyon keményen dolgozunk, és bebizonyítjuk, hogy helyi rádióra szükség van. Ez az elmúlt egy évben abban is megmutatkozott, hogy mennyi embert tudtunk mozgósítani különböző akciók során, mint például a tavaszi szemétszedési akció, vagy a decemberi csokoládégyűjtés – tette hozzá.

 


Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
 

 

– Egy rádió mindig több, mint egy médium, mint műsorszolgáltató: egy rádió a közösség motorja, összetartó erő, színfoltja egy régiónak. Fontos, hogy ezt a célt szem előtt tartva szolgáltassa a hírszerkesztői stáb a helyi híreket a lakosságnak – ezt már Somodi-Solymos Eszter, a Paks FM vezető hírszerkesztője mondta. Arról is beszélt, hogy a közéletről, a kultúráról, a programokról, a sportról és az atomenergetikáról is hírt adnak, a Paks II. beruházásával kapcsolatos információkat is eljuttatják a hallgatókhoz. Az elmúlt egy évben a rádió vállalta, hogy minden nap a délután 13 órási hírekben minimum hét percben számolnak be a helyi hírekről, továbbá hétvégén kétszer harminc percben a SAKK című közéleti magazinban bővebben kifejtik az elmúlt napok eseményeit, összegzett.

Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter azt mondta, hogy a beruházás kapcsán a televíziónak és a rádiónak is szerepe van és lesz a lakosság tájékoztatásában. – Az érdemi nagy munka 2021. szeptember, de ahogy arról már beszámoltunk, szeretnénk a földmunkát hamarabb elkezdeni. Az új Duna-híd építése várhatóan 2020-ban kezdődik. Az atomerőmű-építés szempontjából azért van jelentősége a hídnak, mert az építőkből 3500 főt a volt kalocsai laktanyában tudnánk elhelyezni – tájékoztatott a miniszter, hozzátéve, hogy 2019 a tervezés és engedélyezés éve volt, és 2020-ban elkezdődik a Németkér-Cece, valamint a nagydorogi út felújítása, majd folytatódnak ezek a munkák, a környékben több mint 300 km út újul meg. Süli János kiemelte, hogy változatlanul jó kapcsolatot kívánnak fenntartani a rádióval.

Szabó Péter, Paks polgármestere arról beszélt, hogy a helyi rádió és a televízió is haladni tudott a korral, megfeleltek az újabb kihívásoknak, megjelentek az online közösségi felületeken. – A város számára fontos ezeknek a médiumoknak a működése, hiszen általuk a lakosság naprakész, korrekt tájékoztatást kap az eseményekről, beruházásokról – hangsúlyozta.

Strasszer Andrea, a Paks FM ügyvezetője még hozzáfűzte, hogy a rádió első közvélemény-kutatását idén ősszel tudták elkészíttetni. Az eredmények szerint piacvezető szerepet tölt be a városban a Paks FM.

 

Forrás: Paks FM

 

AktuálisPaks FMTolna megye