2024.03.28, Csütörtök
A szokásosnál tovább tartanak nyitva a szekszárdi temetők
MTI Fotó - illusztráció

A szokásosnál tovább tartanak nyitva a szekszárdi temetők

szekszard.hu

2019.11.01. 08:00

Megtörtént a két szekszárdi temetőben lévő felújított ravatalozók műszaki átadás-átvétele. November 1-jén Mindenszentek, és 2-án halottak napján is hosszabb nyitvatartással várják a hozzátartozókat a temetők.

Hirdetés

Az összesen 66 millió forintos beruházás keretében megújult az újvárosi és alsóvárosi ravatalozó épületek tetőszerkezete, új előtető épült a bejáratok elé. Emellett a belső tereket is felújították. Ezen kívül a Rákóczi utcai sírkertbe mintegy egymillió forintból az ország egyetlen harangöntő mestere, az aranykoszorús Gombos Miklós készített új harangot.

A főkapukat már mindkét sírkertben kinyitották, a hosszú hétvégén a személyforgalom zavartalanságát, a rend fenntartását segítik majd a rendőrségi járőrök, a közterület-felügyelők, valamint polgárőrök is. Csütörtöktől négy napon át mindkét temető 0-24 órában lesz nyitva. Ezeken a napokon tilos gépjárművel behajtani, csak az érvényes mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkező járműveket engedik be, de ezeket is csak sötétedésig. November 4-től a nyári időszak szerint reggel hattól este nyolcig lesznek nyitva sírkertek, majd november 11-én, hétfőn már a téli időszak – reggel nyolctól tizenhét óráig – nyitvatartási rendje lép érvénybe.

Aktuálishalottak napjatemetőSzekszárdTolna megye