2024.06.13, Csütörtök
Játszótérfejlesztés volt Dunakömlődön és Gyapán
telepaks.net

Játszótérfejlesztés volt Dunakömlődön és Gyapán

telepaks.net

2019.10.02. 12:59

Dunakömlődön a sportpálya melletti játszótéren, valamint a gyapai játszótéren is fejlesztés történ, a műszaki átadás-átvételt mindkét helyszínen szeptember 30-án tartották.

A dunakömlődi játszótér egy fészekhintával, valamint egy kisebb fitneszparkkal bővült, mindegyik alá öntöttgumi-burkolat került, illetve a kerítést hozzáigazították a játszótér megnövekedett méretéhez. Spiesz József, a körzet képviselője azt mondta, hogy sok fiatal költözött a településre, így van igény a játszótérre, amelyet több gyermekkorosztály használhat, a fitneszgépekre pedig szintén. A gyapai játszótérről azt mondta, hogy talán ez a legrégebbi a külső településrészeken lévők közül, most a tavaly kihelyezett három játék alá színes öntöttgumi-burkolat került, illetve új padok is lesznek hamarosan.

 

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök  - Gyapa

 

Szabó Péter polgármester úgy nyilatkozott, hogy egy tervezett fejlesztéssorozat részeként történtek a játszótéri újítások. Ennek keretében összesen kilenc játszóeszköz kerül óvodák udvarára, illetve közterületi játszóterekre, a szükséges forrást az idei költségvetésből biztosítja az önkormányzat. Arról is beszélt, hogy Gyapán a játszótér fejlesztése mellett tervben van a jelenleg közösségi házként használt épület megvásárlása és felújítása, így ez a terület igazi közösségi térként funkcionálhatna.

AktuálisjátszótérfejlesztésTolna megyeDunakömlődGyapa