2024.06.21, Péntek
Újra Edward nap lesz Tolnában is
police.hu

Újra Edward nap lesz Tolnában is

police.hu

2019.09.24. 19:00

A rendőrség azért kampányol, hogy senki ne veszítse életét Európa közútjain.

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat 2019-ban is meghirdette az EDWARD Napot. A kezdeményezés célja, hogy minden évben egy előre meghatározott napon – idén szeptember 26-án – senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az EDWARD mozaikszó magyar jelentése, Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül. A program célja, hogy közlekedési balesetben egyetlen ember se veszítse életét. A két kéz által formált nullát szimbolizáló alakzat is a projekt célkitűzésére utal.

 

 

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága célul tűzte ki, hogy ezen a napon a gyalogosokra – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire – helyezi a hangsúlyt, elősegítve az európai közlekedési rendőrségi hálózat által kitűzött célokat.  

2019. szeptember 26-án reggel nyolc és este nyolc óra között Magyarország teljes területén demonstratív ellenőrzést tart a rendőrség. Az EDWARD Napon a rendőrautókra zöld színű szalagot helyeznek fel jelezve, hogy a kezdeményezéshez a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

EDWARD Napon reggel nyolc és este nyolc óra között lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre a megye útjain. Az ellenőrzések fókuszában a gyalogos-átkelőhelyek közvetlen környezetében, és annak távolabbi környékén a járművezetők, valamint a gyalogosok által elkövetett jogsértések megelőzése lesz. Az intézkedések kiemelt célja, hogy a jogsértők szembesüljenek azzal, hogy magatartásuk milyen veszélyhelyzetet okozhat másoknak és miként lehet azokat csökkenteni.   

A fokozott rendőri jelenlét célja,

… hogy mindenki hazaérjen!

AktuálisEdward napTolna megye