2022.05.22, Vasárnap
Gyarapodnak Tolna megyében az önkormányzati tűzoltóságok
MTI Fotó: Lakatos Péter - illusztráció

Gyarapodnak Tolna megyében az önkormányzati tűzoltóságok

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.07.31. 17:00

Tolna megye mindhárom önkormányzati tűzoltósága nyert támogatást a részükre kiírt eszközfejlesztési pályázaton.

Hirdetés

Az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt eszközfejlesztési pályázaton – összesen 293,4 millió forint értékben – mind a hatvan tűzoltóság nyújtott be pályázatot. A forrás segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak hozzá.

A kiírás feltételeit sikeresen teljesítő önkormányzati tűzoltóságok a kötelezően előírt tűzoltóvédő-eszközökre és tűzoltótechnikai eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő vagy már meglévő technikai eszköz felújítására nyújtották be a pályázatukat.

A bírálóbizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek. A támogatásra vonatkozó javaslatokat az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, így idén is összesen kétszázhuszonöt millió forint támogatást kapnak az önkormányzati tűzoltóságok.

A pályázók csaknem 148,5 millió forintért vehetnek át védő- és tűzoltótechnikai eszközöket, továbbá 54 millió forint értékben maguk szerezhetnek be egyéb eszközöket. A pályázatnak köszönhetően 13 önkormányzati tűzoltóság a gépjárműfecskendőjének, illetve technikai eszközeinek felújítására is fordíthat, összesen mintegy 22,5 millió forintot.

A Bátaszéki több mint négy, a Tolnai több mint három és fél, a Tamási ÖTP pedig kereken hárommillió-négyszázezer forint támogatásban részesült az eszközfejlesztési pályázat keretein belül, melynek részletei a mellékelt táblázatban tekinthetőek meg. 

AktuálisTolna megyeeszközfejlesztéstűzoltóság