2024.04.24, Szerda
Beindult a régiós képzés Tamásiban
kok.katasztrofavedelem.hu - illusztráció

Beindult a régiós képzés Tamásiban

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.07.02. 12:42

Beindult a képzés a Tamási tűzoltólaktanyában kialakított régiós képzési központban.

Hirdetés

Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Porga Ferenc, Tamási polgármestere és Hirtné Illés Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke vágták át a szalagot május 4-én, Szent Flórán napján a Tamás tűzoltólaktanya felújításának második üteme során kialakított régiós képzési központon, ahol a hétvégén elindult az első képzés.

Az első továbbképzésre Tamásiból, Gyönkről, Simontornyáról, Nagymányok és Bölcskéről érkeztek önkéntes, valamint önkormányzati tűzoltók. A képzést dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, tolna megyei igazgatóhelyettes nyitotta meg. Mlinkó Pál tű. százados, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsok-helyettese a gyakorlattervező programot ismertette a résztvevőkkel, amit ezt követően a gyakorlatban is kipróbálhattak a megjelentek. Bán Attila tű. ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő a riasztásokat kezelő KAP-online rendszer használatáról, valamint a tűzoltási és műszaki mentési adatlapok kitöltéséről tartott előadást. A képzés konzultációval és a felmerülő kérdések megbeszélésével zárult. 

A következő képézésre szeptemberben kerül sor, majd havonta egy-egy alkalommal tartanak továbképzéseket Tolna Baranya, Somogy és Fejér megye önkéntes tűzoltó egyesületei és önkormányzati tűzoltóságai részére. 

Aktuálisrégiós képzésTamásiTolna megyetűzoltó