2024.04.27, Szombat
A Szent Mór diákjainak zöme Tolnán folytatja
tolna.hu

A Szent Mór diákjainak zöme Tolnán folytatja

tolna.hu

2019.06.20. 14:19

A Széchenyi iskola a Szent Imre utcai épületből átköltözik a Kossuth utcai emeletes épületbe.

Hirdetés

Lezajlott a ballagás a tanév végével megszűnő tolnai Szent Mór katolikus általános iskolában. Az eddig itt tanuló diákok zöme tolnai iskolában folytatja tanulmányait.

Mint arról korábban hírt adtunk, az iskola fenntartója, a Pécsi Egyházmegye februárban bejelentette, hogy a tanév végével bezárják az iskolát. Az ok: nem sikerült megtalálni az intézmény helyét az egyházmegye köznevelési rendszerében.

Időközben a püspökség módosította korábbi döntését, és az iskola megszüntetése helyett a fenntartói jog átadását kezdeményezte a Szekszárdi Tankerületi Központnál. Ezáltal lehetővé vált, hogy szeptembertől a volt katolikus iskola épületét továbbra is oktatási célra használják. Konkrétan: az állami fenntartású Széchenyi iskola a Szent Imre utcai épületből átköltözik a Kossuth utcai emeletes épületbe.

Kleinné Hága Györgyi, a Szent Mór tagintézmény vezetője érdeklődésünkre elmondta: a katolikus iskola diákjai közül négyen ballagtak el, hárman a tolnai katolikus gimnázium hatosztályos képzésében folytatják. Várhatóan ötvenöt diák iratkozik be az állami fenntartású tolnai Wosinsky iskolába. Ketten Bogyiszlón, öten Faddon, heten Szekszárdon folytatják általános iskolai tanulmányaikat.

A pedagógusok közül várhatóan heten dolgoznak majd a szekszárdi tankerülethez tartozó iskolákban, Tolnán, Sióagárdon, Szekszárdon, Bátaszéken. Hárman más irányba indulnak: egyikük idős családtagját fogja ápolni, van, aki nem állami fenntartású iskolában fog tanítani, míg a tagintézmény-vezető a gyermekvédelem területén helyezkedne el.

AktuálisSzent Mór Katolikus Általános IskolaPécsi Egyházmegyeiskolabezárás