2024.04.25, Csütörtök
Zajlik az érettségi Tolna megyében
kormanyhivatal.hu

Zajlik az érettségi Tolna megyében

Tolna Megyei Kormányhivatal

2019.05.07. 20:00

Az emelt szintű érettségik koordinálása idén is a Tolna Megyei Kormányhivatal feladata: gondoskodik a tételek átvételéről, számszerinti ellenőrzéséről, védelméről, valamint az intézményvezetők számára történő kiadásáról is.

Hirdetés

A térségben idén május 3. és június 28. között a diákok 25 középiskolában adhatnak számot a tudásukról. A 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi időszakában a kormányhivatal hat középiskolát (Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola; Szekszárdi Garay János Gimnázium; Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola; Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium; Energetikai Szakgimnázium és Kollégium; Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma) jelölt ki a megyében emelt szintű írásbeli vizsgaközpontnak.

A tavaszi érettségi vizsgaidőszakban a középszintű szóbeliket 2019. június 17. és 28. között bonyolítják le, valamennyi emelt szintűt pedig június 5. és 13. között a két szekszárdi gimnáziumban. A megyében emelt szinten összesen 28 tárgyból tesznek vizsgát a jelentkezők. Középszinten 41-féle tantárgyból érettségiznek a diákok. Nyelvi tárgyból emelt szinten angol, francia, német, olasz, orosz, valamint lovári nyelvből lehet vizsgázni, míg középszinten angolból, németből, franciából, latinból, olaszból, valamint oroszból.

A dolgozatok ellenőrzése az Oktatási Hivatal honlapján közzétett javítási-értékelési útmutató alapján történik, a kormányhivatal által kijelölt javításvezetők szakmai felügyeletével. A vizsgázók 2019. június 3-án 8.00-16.00 óráig ott tekinthetik meg érettségijüket, ahol leadták jelentkezésüket.

Minden érettségizőnek sikeres vizsgázást kívánunk!

AktuálisérettségiTolna megye