2024.04.20, Szombat
Ismét tarolt a Wunderland ovi és a tolnai Wosinszky az alkotói pályázaton
tolna.katasztrofavedelem.hu

Ismét tarolt a Wunderland ovi és a tolnai Wosinszky az alkotói pályázaton

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.05.19. 20:00

Péntek délután jutalmazták Szekszárdon az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának legjobb műveit. 2019-ben is óvodások, általános iskolások és középiskolások részére hirdetett felmenő rendszerű alkotói pályázatot a Bizottság, melynek az volt a célja, hogy a gyerekek kreatív alkotásaikon keresztül mutathassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát.

Hirdetés

Dr. Balázs Gábor igazgató örömét fejezti ki, hogy az idén is - az előző évekhez hasonlóan - nagy sikert aratott az alkotói pályázat, hiszen ezúttal is több mint négyszáz alkotás között kellett megtalálni azokat, amelyeket ma díjazunk. Az igazgató elmondta, hogy a  pályázat több szempontból is fontos, egyrészt amíg a gyermekek rajzolnak, festenek, addig is gondolkodnak a témán, ezáltal pedig bővítik a katasztrófavédelemmel, tűzoltósággal kapcsolatos ismereteiket. Nem utolsó sorban pedig a pályaorientáció szempontjából sem elhanyagolható fontosságú, hiszen lehet, hogy akad olyan nebuló, aki pont ennek hatására szeretne majd tűzoltó lenni.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság segítségére az idén is Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, Mezősi Andrea, Boros Eszter és Diószegi Edina rajzpedagógusok voltak, akiknek ezúttal sem volt egyszerű dolguk, több mint négyszáz beérkezett alkotás közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat. Péterfi Zsuzsanna elmondta, hogy a legjobbak kiválasztásánál több szempontot igyekeztek figyelembe vettek, fontos volt, hogy alkotójának lelkivilágát tükrözze a rajz, minél kevésbé legyen "másolt". A zsűri díjazta a kreativitást és az egyéni gondolkodást éppúgy, mint a színkezelést. 

A legtöbb pályázat az előző évekhez hasonlóan 2019-ben is a szekszárdi Wunderland óvodából érkezett, kereken 100 alkotást készítettek a legkisebbek. Az iskolák között 2018 után másodszor is a tolnai Wosinszky Mór Általános Iskola diákjai voltak a legaktívabbak, akik az idén 74 rajzzal pályáztak.

A megyei első helyezett pályaművek automatikusan részt vesznek az országos megmérettetésen, melynek díjátadóját 2019. június 7-én tartják Budapesten, ahová az országos pályázatban díjazottakat és családtagjaikat várják.

Gratulálunk a nyerteseknek, akiknek műveit IDE kattintva tekinthetik meg, a nyertesek neve pedig ITT olvasható.

Galéria

Aktuálisalkotói pályázatWosinszky Mór Általános IskolaTolna megyerajz