2024.03.28, Csütörtök
Hétfőn újraindul a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron
portfolio.hu

Hétfőn újraindul a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron

MTI

2019.05.26. 07:55

Két hétig tartottak a karbantartási munkálatok a pályaudvaron, ahol többek közt újraaszfaltozták az utasforgalmi területeket és a területen található teljes hálózatán javították a vasúti pályát.

Hirdetés

A hétvégén befejeződik a kéthetes karbantartási munka a Keleti pályaudvaron, május 27-én, hétfőn újraindulhat a menetrend szerinti vonatközlekedés - jelentette be Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az eddig elvégzett munkákat bemutató sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az elvégzett munkáknak köszönhetően javulni fog a pályaudvar szolgáltatási színvonala, a menetrendszerinti közlekedés és az eddigieknél jobban el lehet majd kerülni az esetleges üzemzavarokat.

A Keleti pályaudvarra naponta 400 vonat érkezik és indul, és évente mintegy 12 millió utast szolgál ki.

A pályaudvar kéthetes karbantartása során:

  • újraaszfaltozták az utasforgalmi területeket a csarnok egész területén,
  • modern ledes utastájékoztató kijelzőfalat alakítottak ki,
  • korszerűsítették a térvilágítást,
  • valamint lebontották a korszerűtlen büféket és pavilonokat.

A pályaudvar teljes hálózatán javították a vasúti pályát, és elvégezték a szükséges beavatkozásokat a felsővezetéki hálózaton. A tervekről szólva az elnök-vezérigazgató elmondta, még az idén megújítják a Keleti pályaudvar vizesblokkjait.

A MÁV tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvar jelentős forgalmát példázza, hogy tavaly több mint 4 millió menetjegyet értékesítettek.

AktuálisközlekedésvonatfelújításközlekedésfejlesztésvonatközlekedésKeleti pályaudvarpályaudvar