2024.04.25, Csütörtök
Tolna megyei sikerek az ergométeres versenyen
tolna.katasztrofavedelem.hu - Gyöngyi Ferenc tű. törzszászlós

Tolna megyei sikerek az ergométeres versenyen

tolna.katasztrofavedelem.hu, Jász-Nagykun-Szolnok MKI

2019.03.12. 13:00

Március kilencedikén, Szolnokon rendezték meg a XI. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságot. Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával megszervezett bajnokságon több mint nyolcvanan vettek részt. A verseny történetében még soha nem álltak ennyien rajthoz. A biztonságról a házigazda szolnoki hivatásos tűzoltóság disaster medic képzésben részesült tűzoltói gondoskodtak.

Hirdetés

Az ergométeres bajnokságra az ország számos hivatásos tűzoltó-parancsnokságáról érkeztek, de létesítményi tűzoltókat is lehetett találni a nevezők között. A viadalra a határon túlról, Szlovákiából is neveztek.
                    
A verseny egyéni küzdelmeiben nőknek és férfiaknak egyaránt ezer métert kellett a lehető legrövidebb idő alatt lehúzni az ergométeres padon, míg a csapatoknál ötezer méter volt a táv, amit váltásokban kellett teljesíteni. Nemcsak férfi-, hanem vegyes összetételű csapatok is rajthoz állhattak. A verseny szorosságára jellemző volt, hogy másodpercek döntöttek egy-egy győzelemről, de volt olyan kategória is, ahol csupán két tizedmásodperc választotta el a győztest és a második helyezettet.

A bajnokság legeredményesebb csapata a szentesi hivatásos tűzoltó-parancsnokság lett, amely két egyéni győzelem mellett a férfi csapatok első helyét is megszerezte, ráadásul egyedül a szentesi Tóth Tibor tudott az egyéni versenyben három perc alá kerülni ezer méteren. A női indulók egyéni versenyszámban mérték össze tudásukat, amelyben  Rácz Andrea, a  Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének  munkatársa a második helyen végzett.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Galéria

AktuálisTolna megyeergométeres verseny