2024.03.19, Kedd
Reflektorfénybe helyezte Tolna, a Somogy és Baranya az ifjúságvédelmet
dombovar.hu

Reflektorfénybe helyezte Tolna, a Somogy és Baranya az ifjúságvédelmet

dombovar.hu

2019.03.07. 19:00

Újfajta eszközökkel hívják fel a fiatalok figyelmét az őket érintő veszélyekre a Dél-Dunántúl három megyéjének rendőr-főkapitányságai. Az „Útjelző” elnevezésű regionális ifjúságvédelmi program első bemutatójának a helyszíne a Tinódi Ház volt, ahol március 5-én közel 400 diák vett részt a különleges rendezvényen.

Hirdetés

A Tolna, a Somogy és a Baranya megyei rendőr-főkapitányságok közös projektjének támogatója a Belügyminisztérium, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. Az többek között az iskolai erőszakra, a zaklatásra, a kábítószer-használatra, a prostitúcióra, valamint az internet veszélyeire hívja fel az alap- és a középfokú oktatási intézmények tanulóinak figyelmét.
A különleges színpadi produkció során a HolaZalán Együttes muzsikált és izgalmas kisfilmeket is megnézhettek a diákok. A pörgős műsor után nyílt beszélgetésre került sor, amelyben egy pszichológus, egy bűnmegelőzési szakember mellett egy ismert youtube influencer - Szalai Isti - is válaszolt a fiatalok kérdéseire. Az említett témák iránt érdeklődő gyerekek informatikai témájú magazinokat kaptak ajándékba.

AktuálisTolna megyeifjúságvédelemTinódi HázBaranya megyeSomogy megyeÚtjelző