2024.04.16, Kedd
Húsz önkéntes tűzoltó tett sikeres vizsgát Tengelicen
tolna.katasztrofavedelem.hu

Húsz önkéntes tűzoltó tett sikeres vizsgát Tengelicen

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.03.18. 15:00

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 40 órás tűzoltó alaptanfolyamot szervezett a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai részére

Hirdetés

Bonyhád, Dunaföldvár, Fadd, Bölcske, Nagydorog, Gyönk és Tengelic Önkéntes Tűzoltó Egyesületek  tagjai öt szombaton keresztül ismerkedtek a tűzoltó szakma legalapvetőbb elméleti kérdéseivel és gyakorlati fogásaival. 

Az utolsó szombaton több megpróbáltatás várt rájuk, hiszen a tűzoltási és a katasztrófavédelmi ismeretek elsajátításán túl meg kellett küzdeniük a gyakorlati és elméleti vizsgakövetelmények teljesítésével is.

Az oktatás során a résztvevők megismerkedtek a tűzoltóságra vonatkozó speciális szabályzókkal, majd a Tűzoltási és Műszaki Mentési Szabályzat által tartalmazott alapfogalmakkal, valamint a tűzoltásban résztvevő személyi állomány általános kötelességeivel. A tanfolyam során a tűzoltó szakma nehézségeibe és szépségeibe is betekintést nyerhettek.

A vizsgázók a tanfolyam zárásaként a laktanyaudvaron a vizsgabizottság elnöke által meghatározott szerelési feladatott hajtottak végre, illetve a tanfolyam témaköreit felölelő, 21 kérdésből álló tesztlapot kitöltve bizonyíthatták be, hogy megfelelően felkészültek az elméleti ismeretekből is.

AktuálisTolna megyetűzoltóvizsgaTengelic