2024.04.19, Péntek
Vasárnap kezdődik a házasság hete
pixabay - illusztráció

Vasárnap kezdődik a házasság hete

MTI

2019.02.08. 21:00

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl 100 településen több mint 200 programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Hirdetés

Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora elmondta: a Magyarországon 12. alkalommal szervezett rendezvénysorozathoz bárki csatlakozhat újabb programmal a www.hazassaghete.hu oldalon.

Székely János szombathelyi megyés püspök arról beszélt: a házasságkötés szertartásán is elhangzó Jézusi mondat, "Amit Isten egybekötött, azt ember szét ne válassza", sokkal inkább örömhír, mint tilalom.

Jézus arra tanít, hogy létezik a teljes önátadás, lehet feltétel nélkül szeretni, és ezt a szeretetet megkapni valakitől - mondta a katolikus főpásztor.

Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke azt mondta: a házasság Isten ajándéka, és mindig akkor fut zátonyra, amikor az Isten nélkül, ember egymaga akarja irányítani.

AktuálisHázasság Hete