2024.03.28, Csütörtök
Két kiállító-helyiség újul meg a dombóvári Helytörténeti Múzeumban
dombovar.hu

Két kiállító-helyiség újul meg a dombóvári Helytörténeti Múzeumban

dombovar.hu

2019.02.06. 19:00

Újabb felújítási munkálatok kezdődtek a Helytörténeti Gyűjtemény épületében. Ezúttal a dr. Szőke Sándor-terem és a Közkincs-szoba újul meg.

Hirdetés

2017-ben láttak hozzá a szakemberek a dombóvári múzeum átalakításához. Azóta több lépcsőben valósulnak meg a fejlesztések. Idén januárban megkezdődött a dr. Szőke Sándor-terem és a Közkincs-szoba felújítása, ami a város önkormányzatának támogatásával és a Kubinyi Ágoston-program pályázatán elnyert összegből valósul meg. Az említett terekben a régiek helyére új ablakokat építenek a munkások, akik a padlóburkolatot és a világítást is kicserélik, valamint két vitrint helyeznek a falba. A két helyiségben modern arculatot is kapnak a kiállítások.
A Helytörténeti Gyűjtemény régész-muzeológusa, Varga B. Zsuzsanna elmondta, hogy a megszépült dr. Szőke Sándor-terem és a Közkincs-szoba hivatalos átadására áprilisban a Város Hete-programsorozat keretében kerül sor, akkor majd a gróf Apponyi Sándor emlékére készült tárlattal várják a múlt iránt érdeklődő városlakókat, környékbelieket és turistákat.

AktuálisTolna megyefelújításDombóvári Helytörténeti Múzeum