2024.04.27, Szombat
Fontos döntések születtek a Tolna Megyei Közgyűlés első ülésén
tolnamegye.hu

Fontos döntések születtek a Tolna Megyei Közgyűlés első ülésén

tolnamegye.hu

2019.02.18. 20:00

Az idei költségvetés, marketingterv, és az önkormányzati cégekkel történő együttműködés részletei is terítékre kerültek a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki ülésén.

Hirdetés

A közgyűlési tagok támogatták, hogy a megyei önkormányzat csatlakozzon a Tolna Kincse Turisztikai Egyesülethez, és egy további döntés értelmében Tolna Megyei Klímairodát hozhatnak létre.

Mintegy 1,3 milliárd forintból gazdálkodik idén a Tolna Megyei Önkormányzat. Jelen összeg az előző évhez képest közel negyed milliárddal több, és hasonlóan tartalmazza az elnyert pályázati forrásokat is. Az előterjesztés szerint a feladatok ellátására elegendő forrás jut az idén.

Az önkormányzat saját cégeinek ügyeit is sorra vette a testület: többek között üzleti terveket, feladat-ellátási szerződéseket hagytak jóvá.

Az idei marketingtervezés szempontjából is előrelépés történt, hiszen elkészült a 2019. évre vonatkozó, marketing stratégiához illeszkedő terv. Eszerint az arculatváltáson átesett megyei önkormányzat a jövőben is nagy hangsúlyt fektet az új szerepköréhez illő imázs megjelenítésére. Rendezvénynaptár sorakoztatja fel, milyen események várhatóak az elkövetkező időszakban, s milyen akciók keretében kívánja népszerűsíteni a megyét az önkormányzat. Fő célként fogalmazódott meg, hogy a megye folyamatosan jelen legyen a települések életében. A Közgyűlés támogatta a megfogalmazott célokat.

A turizmusfejlesztés jegyében határoztak arról, hogy a megyei önkormányzat csatlakozik a Tolna Kincse Turisztikai Egyesülethez, amely projekt keretében átfogó megyei turisztikai honlapot hoz létre.

A sikeresen megvalósított megyei klímaprojekt folytatásaként, a klímastratégiában is rögzített klímairoda létrehozását is támogatták a képviselők.

AktuálisTolna Megyei Közgyűlésdöntés