2024.04.20, Szombat
Közel 35 millió forintból korszerűsítették a nagydorogi egészségházat
tolnamegye.hu

Közel 35 millió forintból korszerűsítették a nagydorogi egészségházat

tolnamegye.hu

2019.02.01. 10:00

A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból megvalósult fejlesztés ünnepélyes átadóján vett részt szerdán Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke.

Hirdetés

Köszöntőjében Nagydorog gyarapodásáról is szólt Kovács György polgármester: nemrég a csapadékvíz-elvezetést oldották meg, most az egészségházat korszerűsítették, s a jövőben fedett piactér kialakítására is sort kerítenek. Az egyébként védőnői szolgálatnak helyet adó épületet a mai kornak megfelelően újították fel. Nagy hangsúlyt fektettek az akadálymentesítésre, melynek keretében parkolóhelyet és rámpát, valamint egy mellékhelyiséget is kialakítottak. A felújításoknak köszönhetően nem csak a mozgásukban korlátozottak, hanem a segítséggel élő emberek is komfortosabban érezhetik magukat.

 

 

Új, könnyűszerkezetes irattár, vizesblokkok, valamint fedett babakocsi- és kerékpártároló is készült. Az energiahatékonyság jegyében pedig új kondenzációs kazán és napelem rendszer üzemel, illetve hőszigeteléssel látták el a falakat. Mindez elősegíti a fenntartási költségek csökkenését.

Ribányi József a vidéket gyarapító források szükségességéről beszélt. Elmondta, hogy a valós igényeknek megfelelő fejlesztések sokat lendíthetnek elő egy-egy település mindennapjain. Erre a TOP pályázatok kiváló megoldásokat nyújtottak megyeszerte. Ezt példázza Nagydorog projektje is, amihez gratulált a településlakóknak.

 

 

Pályázat azonosítószáma: TOP-4.1.1-15-TL1-2016-00007

Támogatási összeg: 34 720 069,- Ft

Projekt címe: Nagydorogi egészségház felújítása, korszerűsítése

 

 

AktuálisTolna megyefejlesztésegészségházNagydorog