2024.04.19, Péntek
Paks 10 darab villanybusz beszerzésére tett közzé ajánlati felhívást
Magyarbusz [Info] - Facebook

Paks 10 darab villanybusz beszerzésére tett közzé ajánlati felhívást

Magyarbusz [Info] Facebook

2018.12.29. 01:16

A zéró emissziós járművek elterjesztését célzó Protheus program keretében, Paks Város Önkormányzata a Protheus Holding Zrt.-vel karöltve, a városi e-mobilitás program keretében 10 darab tisztán elektromos autóbusz beszerzését és forgalomba helyezését tervezi.

Hirdetés

A konkrét eszközvásárlásról szóló tendert a napokban írta ki a város. A beruházás Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) forrásból valósulna meg. A támogatás mértéke 100 százalékos, amely 8+2
darab jármű megvásárlására ad lehetőséget.

Az ajánlati felhívást szerint Paks 5+1 darab szóló és 3+1 darab midi elektromos, új autóbuszt szerezne be az autóbuszokkal kompatibilis –szabadtéren is telepíthető – akár az összes busz egyidejű töltésére is alkalmas töltő infrastruktúra leszállításával és üzembe helyezésével együtt. Az autóbuszoknak a szóló, illetve a midi kategórián belül ugyanazon gyártótól kell származniuk. Az összes járműnek, városi körülmények között minimum 200 kilométert meg kell tudni tennie egy feltöltéssel (maximum 30 százalékos töltöttségig történő lemerítéssel). A töltőinfrastruktúrának pedig képesnek kell lennie, az
összes busz (8+2) párhuzamos (egyidejű) töltése esetén is, az egyes járművek tekintetében, maximum 5 óra alatt 100 százalékos töltöttségig tölteni a járművet.

A pályázati kiírás értelmében a megajánlott busztípus hossza a szóló esetében nem haladhatja meg a 12 500 mm-t, a midi esetében pedig a 9 300 mm-t. Mindkét kivitel konstrukciójában alapfeltétel az első két ajtónál az alacsony belépés. A szóló típusnál 2-2-2, a midinél pedig a 2-2-0 ajtókiosztás az elvárás. Az előbbinek minimum 60 fő befogadására kell alkalmasnak lennie, s legalább 21 ülőhellyel kell rendelkeznie, az utóbbinak pedig minimum 30 főt kell tudnia elszállítani, az ülőhelyek tekintetében pedig legkevesebb 16 darabbal kell rendelkeznie. A 2 darabos opciós mennyiség lehívására legkésőbb a szerződéskötést követő 15 napon belül sor kerül. Az ajánlattételi határidő 2019. január 21-e. (Fotó: BYD)

AktuálisPaksvillanybuszProtheus programIKOP