2024.04.20, Szombat
Megtartotta évzáró ülését Tolna tűzmegelőzési bizottsága
tolna.katasztrofavedelem.hu

Megtartotta évzáró ülését Tolna tűzmegelőzési bizottsága

tolna.katasztrofavedelem.hu

2018.12.23. 20:00

Pénteken tartotta 2018. évi évzáró ülését a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság.

Hirdetés

A bizottság megjelent tagjait dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató, a bizottság elnöke köszöntötte és megköszönte a koordinációs tagok egész évi munkáját és közreműködését, hiszen mint mondta, az ő támogatásuk is kellett az eredményes működéshez.

Bán Attila tű. ezredes, a bizottság ügyvezető elnöke ismertette az ez évben elvégzett munkát. A tájékoztatóból kiderült, hogy a bizottság 2018-ban 139 rendezvényen jelent meg, és tűzmegelőzéssel kapcsolatos ismereteit közel tízezer Tolna megyei lakoshoz juttatta el, melyben 327 hivatásos kolléga és 20 közösségi szolgálatos diák működött közre mintegy 550 óra ráfordítással.

Az idei évi statisztikai mutatók javuló tendenciát mutatnak, melyben nagy szerepe van a tűzmegelőzési bizottság munkájának. A szabadtéri tűzesetek száma jelentősen csökkent, míg 2017-ben 226, az idén november végéig 147 alkalommal avatkoztak be Tolna megyei tűzoltó egységek szabadban keletkezett tüzeknél. A szén-monoxiddal kapcsolatos események száma is hasonló tendenciát mutat, a tavalyi tizenegyhez képest az idén hat esetben riasztották a tűzoltókat szén-monoxid jelenlétének gyanúja miatt.

Az idei esztendő kiemelt fontosságú témája volt a tűzesetekkel összefüggő sérülések és halálesetek megelőzésével kapcsolatos ismeretek lakossághoz történő eljuttatása, mellyel összefüggésben a kirendeltségek számos előadást tartottak iskolákban, nyugdíjas klubokban, különböző lakossági fórumokon. Az utolsó negyedévben a „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű, a nemzeti hulladékkezelővel közösen indított kampány kapott kiemelkedő szerepet. A kéménytüzek megelőzésére irányuló vándorkiállítást az idén huszonhat Tolna megyei település lakói láthatták hosszabb-rövidebb ideig.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatán az előző években megszokottak szerint az idén is szép Tolna megyei eredmények születtek, öt különdíjat zsebelhettek be az alkotásokat beküldők és az ország legkreatívabb iskolája címet 2018-ban a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola nyerte el.

AktuálisTolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottságévzáró ülés