2024.04.20, Szombat

Átgördült a hordó Bátaszékre

tolnamegye.hu

2018.12.22. 16:00

Nyáron történt alapkőletétel Alsónyék és Bátaszék határában, december 18-án pedig szalagot vágtak és hordót gurítottak az elkészült kerékpárút hídjánál.

Hirdetés

277 millió forint TOP-os pályázati pénzből megvalósult bicikliút köti össze immár a két települést. Az átadáson Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök üdvözölte a jelenlévőket, illetve gratulált Bozsolik Róbert és Dózsa-Pál Tibor polgármestereknek.

Fehérvári Tamás a települések összekapcsolását nevezte a megyei önkormányzat egyik fő feladatának, amelyhez az alsónyéki projekt is nagyban hozzájárul. A kerékpárút hasznáról szólva elmondta, hogy a munkába járást, az egészség megőrzését, a környezet védelmét és még a kikapcsolódást is szolgálja.

Ezt kiegészítve Bozsolik Róbert azt mondta: a településeken élő emberek kapcsolattartását is segíti az út. A polgármester köszönetet mondott a megyei önkormányzatnak és a döntéshozóknak a fejlesztés támogatásáért.

„Tegyétek el, szükség lehet még rájuk” – így utalt a leendő fejlesztésekre Dózsa-Pál Tibor polgármester a szalagátvágó ollók visszaadásakor. Az alsónyéki településvezető bizakodik a jövőben nyíló pályázati lehetőségekben, és nagy örömmel üdvözölte a kerékpárút elkészültét.

AktuálisTolna megyekerékpárútBátaszék