2024.03.28, Csütörtök

Nyílt napot tartott a Dombóvári Szent Lukács Kórház

dombovar.hu

2018.11.16. 15:30

A helyi Szent Lukács Kórház november 15-én másodszor tartott pályaválasztási nyílt napot, melyre a város három általános iskolájából és a bikali alapfokú oktatási intézményből összesen közel 100 nyolcadik évfolyamos diák érkezett.

Hirdetés

A fekvő- és a járóbetegek ellátását egyaránt végző intézmény munkatársai interaktív bemutatókkal próbálták az egészségügybe csábítani a végzős tanulókat. Őket a Maria Mater Dei kápolnában a kórház főigazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy ezzel a programmal az a céljuk, hogy népszerűsítsék a gyógyítói hivatást, ugyanis óriási hiány van ápolókból annak ellenére, hogy hatalmas szükség lenne rájuk.
- Reményeink szerint a nálunk ma megjelent fiatalok közül többen választják maguknak továbbtanulásukkor ezt a szakterületet - emelte ki dr. Kerekes László. - Az ápolói utánpótlás biztosításához szeretnénk hozzájárulni a pályaválasztási nyílt napunkkal.
Léber Andrea ápolási igazgatóhelyettes olyan programokat állított össze, melyek során az egészségügyi szakdolgozók feladatköreivel és tevékenységeivel ismerkedhettek meg a gyerekek. A diákok jártak a kórház gyógyszertárában, különböző osztályokat kerestek fel, kóros elváltozásokat megörökítő röntgenfelvételeket és orvostechnikai műszereket néztek meg, kipróbálták a nyakmerevítőt, műtősruhába bújtak, valamint különböző sebkötözési technikákat sajátítottak el. A nyolcadikosok figyelmét a higiénia fontosságára is felhívták vendéglátóik.

AktuálisTolna megyenyílt nappályaválasztásDombóvári Szent Lukács Kórház