2024.06.16, Vasárnap
Füstérzékelőt kapott két család Dunaföldváron
tolna.katasztrofavedelem.hu

Füstérzékelőt kapott két család Dunaföldváron

tolna.katasztrofavedelem.hu

2018.11.23. 14:00

Két rászoruló család részére adott át füstérzékelőt a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Máltai Szeretetszolgálat segítségével a "Ne gyújtsa! Gyűjtse!" kampány keretében Dunaföldváron. A program egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a lakástüzek és az abból eredő sérülések megelőzésére, a biztonságos fűtésre, a tűzvédelmi szabályok betartására, és arra ösztönözze a lakosságot, hogy minél többen helyezzenek el otthonukban füstérzékelőt.

A lakástüzek nagy része legtöbbször figyelmetlenségből és valamilyen nyílt lánggal összefüggő tevékenység következtében keletkezik. Ilyen a fűtés és a sütés-főzés, ugyanakkor még mindig gyakoriak az elektromos eredetű tüzek is. Egy lakástűz esetén csak percek állnak a lakók rendelkezésére, hogy biztonsággal elhagyják otthonukat. A tűz kezdeti szakaszában általában először füst képződik, ezt észlelve a füstérzékelők átlagosan egy percen belül jeleznek, így adva nagyobb esélyt a menekülésre, esetleg a tűz kezdeti szakaszának eloltására.

A Ne gyújtsa! Gyűjtse! kampányt szeptemberben indította a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. azzal a céllal, hogy tűzesetek és a sérülések megelőzése, visszaszorítása érdekében a hulladékégetés veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel a figyelmet. A program részeként lakossági fórumokat, óvodai foglalkozásokat és iskolai látogatásokat tartanak a katasztrófavédelmi kirendeltségek munkatársai. 

Galéria

AktuálisDunaföldvár lakástűzfüstérzékelőPaksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség