2024.04.26, Péntek

További nem használt ingatlanokat adna el a tolnai önkormányzat

tolna.hu

2018.09.29. 18:08

Újabb nem használt, funkció nélküli ingatlanokat tervez értékesíteni a tolnai önkormányzat.

Hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, a városban zajló nagyberuházások saját erejének biztosítása, a település költségvetési egyensúlyának biztosítása érdekében szükséges a plusz források bevonása. A nyár folyamán tizenegy olyan üresen álló, használaton kívüli, önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítéséről döntöttek, amelyek „azonnal” értékesíthetők. Most elkészült azoknak az ingatlanoknak a listája is, amelyek eladásához telekalakítás, vagy rendezési terv módosítása szükséges.

További nyolc ingatlanról van szó, amelyek többsége jelenleg füvesített közterület, de a listán szerepel például a vízmű „székház” is. A képviselő-testület csütörtöki ülésén döntött az ingatlanok eladásának előkészítéséről, az ehhez szükséges eljárások megindításáról.

Ide kapcsolódó hír, hogy három, korábban meghirdetett önkormányzati ingatlan már elkelt. Két telekről és egy önkormányzati lakásról van szó, az eladásból összesen több, mint tizenegymillió forint folyik be a város kasszájába. A testületi ülésen az is elhangzott, hogy az önkormányzat balatoni üdülőjére is érkezett már vételi ajánlat.

Szintén a városi nagyberuházások önerejének finanszírozását szolgálja, hogy az önkormányzat több tízmillió forintos fejlesztési hitelt tervez felvenni. Erről már év elején született döntés, a hitelfelvétel szerepel a város idei költségvetésében. Most, a csütörtöki ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy több banktól is ajánlatot kérnek, hogy a lehető legjobb feltételekkel tudja felvenni a város a hitelt.

AktuálisingatlanTolnaértékesítés