2024.04.23, Kedd
Remekeltek Tolna megye balesethelyszínelői
police.hu

Remekeltek Tolna megye balesethelyszínelői

police.hu

2018.09.25. 16:00

Hatodik helyen végeztek a szakmai gyakorlati feladatok végrehajtásában a Tolna megyei rendőrök az országos versenyen.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. szeptember 18-20. között rendezte meg a VIII. Országos Balesethelyszínelő Versenyt Hollókőn és Szécsényben. A megmérettetésre minden megyéből és Budapestről a két legjobb balesethelyszínelő érkezett, akik a háromnapos versenyen mérték össze szakmai tudásukat. A 40 versenyzőnek szakmai elméleti és gyakorlati, valamint KRESZ-tudásukról, továbbá elsősegélynyújó gyakorlatukról kellett számot adniuk. A szervezők színesítették a versenyt gokart ügyességi pályán történő vezetéssel, továbbá lézerfegyveres intézkedéstaktikai feladatokkal is. 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot a regionális versenyen kiválóan teljesítő, Szendi Norbert c. r zászlós, a Paksi Rendőrkapitányság és Dudoma Krisztián r. őrmester, a Szekszárdi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője, képviselte.   

A szakmai gyakorlati feladat végrehajtása során a helyszínelőknek egy közlekedési szituációhoz kapcsolódó valamennyi rendőri tevékenységet el kellett végezniük. A rendőröknek fel kellett oldaniuk a baleseti szituációban a feltalált helyszín és a járművezető által elmondottak közötti ellentmondásokat. A balesethelyszínelőknek összesen 180 percük volt arra, hogy a helyszínfelmérést, a helyszíni fényképfelvételeket, a meghallgatásokat elvégezzék, majd a helyszíni tevékenységhez kapcsolódó valamennyi adminisztratív feladatot hibátlanul végrehajtsák. A Tolna megyei rendőrök ezt a feladatot a hatodik legjobb eredménnyel fejezték be, míg az összesített versenyben az előkelő kilencedik helyen végeztek.

 

 

AktuálisTolna megyebalesethelyszínelőOrszágos Balesethelyszínelő Verseny