2024.03.19, Kedd

Az ország összes börtönében razziát tartott a büntetés-végrehajtás

MTI

2018.09.22. 13:53

Biztonsági vizsgálatot tartott az ország összes börtönében a büntetés-végrehajtás a rendőrség és az adóhatóság támogatásával. Több mint négyezer zárkát és csaknem 17 ezer fogvatartottat ellenőriztek - tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) pénteken az MTI-t.

Hirdetés

A BvOP által irányított művelet egy időben indult az ország minden börtönében. A csütörtöki akcióban úgynevezett tiltott tárgyakat, jellemzően mobiltelefonokat kerestek - olvasható a közleményben.

A BvOP felkérésére a műveletben részt vettek a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is. A rendőrök az intézkedések biztosításában működtek közre, míg a NAV kábítószer-kereső ebei a büntetés-végrehajtás kutyás szolgálatát erősítették.

A vizsgálat eredményeként csaknem 90 tiltott tárgyat foglaltak le a fogvatartottaktól. Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője pénteken az MTI kérdésére elmondta, a tiltott tárgyak főleg mobiltelefonok és azokhoz tartozó eszközök, például SIM-kártyák voltak, de készpénzt is lefoglaltak.

Közölte továbbá: jogszabály írja elő, hogy ellenőrizzék a fogvatartottakat, de ez az első alkalom, hogy minden börtönben egyszerre hajtották végre a biztonsági vizsgálatot. Hozzátette, hasonló, összehangolt vizsgálatokat terveznek a közeljövőben, ez rendszeressé válhat.
 

AktuálisbörtönBvOPrazzia