2024.04.23, Kedd

Közel 2,4 milliárd forint nagyságrendű kerékpárút-fejlesztés valósul meg Tolna megyében

tolnamegye.hu

2018.07.31. 14:30

A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásokból megvalósuló kerékpárutas projektekről esett szó Kölesden, a Potápi Árpád, Fehérvári Tamás és Berényi István által megtartott hó eleji sajtótájékoztatón.

Hirdetés

A községben 203 millió forintos kerékpárút-fejlesztés indul, melynek eredményeként több mint két kilométer hosszú bicikliút épül.

Berényi István örömét fejezte ki a beruházás kapcsán, hiszen mint mondta: a Kistormásig vezető bicikliút számos lakó munkába járását fogja segíteni. Öt éve merült fel az igény a fejlesztésre, amit végre sikerül megvalósítani – mondott egyben köszönetet Potápi Árpád országgyűlési képviselőnek és Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnöknek.

A térség országgyűlési képviselője a települések közti biztonságos közlekedést emelte ki, mint a kerékpárút-építés egyik fontos szempontját. Lényeges továbbá az is, hogy a fejlesztés elősegíti a közszolgáltatásokhoz (oktatási, szociális, egészségügyi intézmények, stb.) való könnyebb hozzáférést, illetve a jobb egészségügyi állapotokat – húzta alá. Kitért arra is, hogy a megépülő útszakasz turisztikai célokat is szolgál, tekintettel a Kismegyeházára, amelyben helyet kap a Tolnai Borok Háza.

Potápi Árpád választókerületében Kölesden kívül Bonyhádon, Harcon és Kakasdon is épül bicikliút, összesen mintegy 4,3 kilométer hosszan. Fehérvári Tamás a TOP forrásokból Tolna megyében megvalósuló, nem turisztikai célú kerékpárút-fejlesztéseket összegezte. Kiderült: a megyében 35,4 kilométer hosszúságban, közel 2,4 milliárd forintból, 12 települést érintően fejlesztik a kétkerekű közlekedést. Ezen kívül a Sió projekt is magában foglal hasonló jellegű beruházásokat – tette hozzá.

AktuálisTolna megyekerékpárútfejlesztésTOP