2024.07.23, Kedd

Korszerűsítik a szekszárdi távhőrendszert

MTI

2018.07.13. 15:17

Szekszárdon 289 millió forintos beruházással korszerűsítik a távhőrendszert, a beruházásnak köszönhetően öt százalékkal csökken a városban a földgázfelhasználás.

A korszerűsítéshez a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból ötven százalékos támogatást nyert el.

Az idén kezdődő és jövő év végéig befejeződő beruházás keretében kazánokat korszerűsítenek, nyolc hőközpontot újítanak fel, és a belvárosban 300 méter hosszan vezetéket cserélnek - közölte a város polgármesteri kabinete az MTI-vel.

A kazánok rekonstrukciójával évente mintegy 250 ezer köbméterrel csökken majd a földgázfelhasználás. A vezetékcserével felére csökken az érintett szakasz hővesztesége, és a hőközpontok a felújítás után húsz százalékkal kevesebb villamos energiát fogyasztanak.

A kabinet tájékoztatása szerint a vezetékcserével, illetve az 1845 lakás számára fűtési és használati meleg vizet biztosító hőközpontok rekonstrukciójával jelentősen nő a távhőrendszer üzembiztonsága.

AktuálisTolna megyeSzekszárdtávhőtávfűtésföldgázfelhasználás