2024.04.16, Kedd

Júliusban tartják a Duna-átúszást Pakson

paksihirnok.hu

2018.07.05. 16:30

Duna-átúszást szervez a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. Paks Város Önkormányzatának megbízásából július 14-re.

Hirdetés

A hagyományosan Szent István naphoz kötődő paksi Duna-átúszásra öt éve nem kerülhetett sor a Duna magas vízállása és a kedvezőtlen időjárás miatt. A szervezők reményei szerint az új időpont kedvező lesz az úszás megtartására.

A helyszíni nevezés, regisztrálás ideje és helye: július 14-én 9 és 11 óra között a paksi kompkikötőben. A nevezők a regisztrációt követően sorszámot és tájékoztatást kapnak, ezután a 11 órakor induló komppal mennek a túlpartra, ahonnan 11.30-kor rajtolnak.

Az úszók biztonságát kísérő hajók, búvárok, a Paksi Önkéntes Mentőszervezet tagjai, vízirendőrök, szakorvos, valamint a helyszínen tartózkodó mentőszolgálat munkatársai felügyelik. Az úszók a Hirt közbe érkezésük után emléklapot és ajándék pólót vehetnek át.

A Duna nem versenyszerű átúszására abban az esetben kerül sor, amennyiben megfelelő a Duna vízállása, a víz és a levegő hőmérséklete, valamint az időjárási viszonyok az engedélyező hatóság által kiadott határozatban foglaltaknak megfelelnek. Amennyiben az esemény ezen a napon elmarad, akkor július 28-án pótolják.

Az úszás esetleges elmaradásáról a szervezők július 14-én reggel 9 órakor adnak tájékoztatást az alábbi felületeken: www.csengey.hu, www.facebook.com/csdkk, www.paksihirnok.hu, www.paks.hu, Fortuna Rádió.

Bővebb információ Szabó-Rausch Ildikó szakmai koordinátortól kérhető a 0675/830-357-es telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen.

AktuálisTolna megyePaksDunaDuna-átúszás