2024.05.03, Péntek
Indul a tolnai Duna-part fejlesztése
Facebook - Bogyiszló - Fotó: Wallner Dénes

Indul a tolnai Duna-part fejlesztése

Tolna Város Facebook

2018.07.11. 18:38

Kezdődhet a Duna-part fejlesztése - játszótér, sportpálya, sétány, zöldterület újul meg.

A mintegy negyedmilliárd forintos beruházás a tervek szerint október végére fejeződhet be.

A tolnai önkormányzat 264 millió forintot nyert el a Duna-part fejlesztésére, a TOP-2.12-15-TL1-2016-00001 „Zöld Város- Tolna Város” pályázatával.
Az elnyert támogatás kevesebb, mint a megpályázott összeg, ezért a terveket módosítani kellett, az eredetileg tervezett elemek közül nem mindegyiket lehet megvalósítani. Ám így is jelentős fejlesztésre kerül sor.
Mireider László, a polgármesteri hivatal építési osztályának vezetője elmondta: a beruházásban érintett terület a Bogyiszlóra vezető úttól (korábbi Popeye csárda) a kajakházig terjed. A beruházás során épül egy büfé, benne korszerű vizesblokkal, tárolóval és kerékpáros esőbeállóval. Játszóteret, futópályát, sportpályákat is építenek, fitness eszközöket telepítenek. Megoldják a csapadékvíz elvezetést, felújítják a meglevő közlekedési felületeket, új sétányokat alakítanak ki és kiépítik a közvilágítást. Padokat, pihenőhelyeket, tűzrakó helyeket telepítenek és felújítják a víziszínpadot is. A veszélyes fákat kivágják, új fákat telepítenek, illetve a teljes zöldterületet felújítják.
Az osztályvezető felhívta a figyelmet: a kivitelezés idejére, tehát várhatóan október végéig, az érintett területen a munkavédelmi előírások miatt illetéktelenek nem tartózkodhatnak. Ez vonatkozik a gyalogos és a csónakkal történő vízi közlekedésre is. A horgászok a Stern-telepi partszakaszt viszont használhatják. Rendezvényeket idén nyáron nem tartanak a Duna-parton, a Bárka Fesztivált is más helyszínen rendezik meg. A Magaspart utcai lakóházak megközelítése gépkocsival és gyalogosan is biztosított lesz, illetve a kajakházhoz is el lehet majd jutni. Rövidebb időszakokra (pl. aszfaltozás idején) előfordulhat majd útlezárás, de folyamatos akadályoztatás nem várható.
Az önkormányzat bízik benne, hogy a fejlesztés végeredménye kárpótolni fogja a lakosságot az építkezés idején felmerülő esetleges kellemetlenségekért, amelynek kapcsán a lakosság megértését és türelmét kérik.

AktuálisTolnafejlesztésTOPDuna-part