2024.03.19, Kedd
Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook

Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.05.22. 19:20

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

Hirdetés

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek előtt.

A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe. Egyes helyeken külön bemutató is zajlik, például a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyás szolgálatának helyet adó második kerületi hivatásos tűzoltóságon mentőkutyás bemutatót is tartanak ilyenkor.
 
Évről évre húsz-harmincezer látogató érdeklődik az ingyenes rendezvény iránt. A családokat, gyermekeket országszerte 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.

Tolna megyében tizenöt heyszínen várják az érdeklődőket, a hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok mellett kilenc önkéntes tűzoltó egyesület is nyitott szertárkapukkal várja a családokat.

 

AktuálisTolna megyeTolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság