2023.09.22, Péntek

Kínában folytatják a gazdasági kapcsolatok megalapozását Paks képviselői

telepaks.net

2018.05.03. 20:10

Liaochengbe utazik Paks képviseletében egy háromfős delegáció május 9-én. A Pekingtől 300 km-re, délre fekvő város polgármestere fogadja majd Szabó Péter polgármestert és a város két alpolgármesterét, Bana Jánost és Kovács Sándort.

Hirdetés

Testvérvárosi kapcsolat csírájának nevezte a látogatást Szabó Péter. Azt mondta, meghívóik kulturális téren is szeretnének kapcsolódási pontokat találni, de elsősorban gazdasági együttműködésre törekszenek. A kínai partner befektetési szándékkal kereste meg Paksot.

-Lehetőséget látnak Paksban, Közép-Európában – mondta Szabó Péter, aki arra is kitért, hogy a városvezetés mellett a gazdasági szféra képviselőivel, cégvezetőkkel is találkoznak majd a szakmai út során, amely május 16-áig tart.

Tavaly májusban érkezett egy delegáció Paksra a hatmilliós kínai városból jövőbeni gazdasági együttműködés reményében. Mint akkor megírtuk, Liaocheng Kína egyik legnagyobb zöldség- és gyümölcstermelője, ipari parkja pedig 150 ezer embernek ad munkát.

Szabó Péter hangsúlyozta, hogy természetesen nemcsak Paksot, hanem az egész térséget szeretnék „pozícionálni” mostani látogatásuk során

AktuálisPaksKínagazdasági kapcsolat