2024.03.28, Csütörtök

Kérdezőbiztosok járják Paks térségét

telepaks.net

2018.05.08. 22:07

Közvélemény-kutatást végez Pakson és térségében a Kutatópont KFt. a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. megbízásából.

Hirdetés

Honti Gabriella kommunikációs vezető tájékoztatása szerint a kérdezőbiztosok már a napokban megjelenhetnek a TEIT településeken.

Az esti órákban, illetve hétvégén lehet számítani a kutatást végzők látogatására a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás 13 tagtelepülésén. A kérdőív kitöltése körülbelül húsz percet vesz igénybe.

Összesen ezer főt fog érinteni a kutatás. Azt, hogy településenként hány főt keresnek fel a lakosságszám arányában határozták meg – vázolta Honti Gabriella hozzátéve, sok kérdezővel dolgoznak, rövid idő alatt befejeződik a lekérdezés.

Az RHK Kft. kommunikációs vezetője azt mondta, elsősorban a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójára, a radioaktív hulladék és a kiégett kazetták kezelésére vonatkoznak a kérdések, de az atomenergiáról és az információszerzés útjáról, módjáról is érdeklődnek majd.

Hasonló közvélemény-kutatást rendszeresen végeznek Bátaapáti térségében, a Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolóra vonatkozóan, de Paks térségében ez lesz az első. Ennek oka az, hogy a Paksi Atomerőmű rendszeresen felméri a lakosság atomenergiáról alkotott véleményét a térségben.

AktuálisPaksKérdezőbiztosközvélemény kutatás