2019.03.23, Szombat

Hirdetés

62 millió forintból újítják fel Paks főutcáját
Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök - Az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium előtti tér is megújul

62 millió forintból újítják fel Paks főutcáját

telepaks.net

2018.05.13. 13:30

Felújítják a Dózsa György úton a járdát és a zöldfelületet az ESZI főiskolai épületétől a körforgóig tartó szakaszon.

Hirdetés

Hum Ferenc a Paksi Polgármesteri Hivatal műszaki osztályának vezetője sajtótájékoztatón elmondta, hogy a munkaterületet ma (május 11.) átadták a kivitelező DC Dunakom Zrt-nek.

A hatvankét millió forint értékű beruházás során felújítják a csapadékvíz-elvezető rendszert és a burkolat alatt lévő ivóvízvezetéket, a járda aszfalt helyett térburkolatot kap, átépítik a közvilágítást, és megújul a zöldfelület is amit egyben növelni fognak, valamint trópusi keményfa burkolatú pihenőhelyet alakítanak ki az ESZI előtti téren.

Hum Ferenc azt is elmondta, egyeztetnek a kivitelezővel arról, hogy az építkezés idején a gyalogos forgalom megoldható-e az építkezésben érintett oldalon, vagy ideiglenesen a másikon közlekedhetnek a gyalogosok. Hozzátette, hogy az ESZI-t ez nem érinti, mert a Zsíros köz felől megközelíthető az intézmény, viszont a Deák iskola alsó tagozatánál és a Kápolna utca sarkán lévő ingatlannál biztosítani kell a bejutást.

A kivitelező a jövő héten kezdi meg a munkát a területen, a rekonstrukció befejezésének szerződés szerinti határideje augusztus 22.

AktuálisPakstérburkolativóvízvezeték