2024.04.19, Péntek

Remekül szerepeltek a Keri röplabda csapatai a Diákolimpia Országos Döntőjében

bonyhad.hu

2018.04.11. 15:12

A perczelesek a múlt hónapban mind a leány, mind a fiú röplabda csapatukkal megyei első helyezettek lettek, ezzel kiérdemelték az országos döntőbe jutást, ahol kiválóan szerepeltek. A sportolóknak és felkészítőiknek, segítőiknek Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere is gratulál.

Hirdetés

Április 5-8. között került megrendezésre Debrecenben a 2017/2018. tanév Röplabda „B” Kategória Diákolimpia Országos Döntője. A négynapos rendezvényen az V-VI. korcsoportba tartozó 20-20 legjobb megyei és fővárosi lány- és fiúcsapat mérte össze tudását. A Szekszárdi SZC, Perczel Mór Szakképző Iskolájának és Kollégiumának röplabda csapatai remekül szerepeltek. A fiúk a tavalyi 13. helyhez képest sokkal előrébb léptek, már az előkelő 8. helyen végeztek Juhász Kevinék.

 

 

A lányok nagyon erős csoportjuknak köszönhetően a 17. helyet szerezték meg, az ország legjobb csapataival is partiban voltak.
Magyarországon a csapatsportok igen nagy népszerűségnek örvendenek, és közülük az elmúlt években folyamatosan nőtt a röplabda kedveltsége is. A Debrecenben zajló V-VI. korcsoportos, „B” kategóriás országos döntő versenysorozatába összesen 335 csapat nevezett. Ennek a számnak a tükrében még hatalmasabb eredmény ez mindkét csapattól.
A Perczelesek egy nagyon szép évet zártak. Megyénk legeredményesebb középiskolás röplabda csapataiként megmutatták, hogy a nagy röplabdamúltú iskolák ellen is fel tudják venni a versenyt.

A lány csapat tagjai: Molnár Petra, Tóth Kitti, Forrai Réka, György Fruzsina, Heidecker Viktória, Preininger Gréta, Kemény Anita, Dudás Evelin
Felkészítő tanár: Máté Norbert, Segítők: Frey Petronella, Istenes László

A fiú csapat tagjai: Csaba Roland, Bece Tibor, Fenyvesi Csaba, Czirok Norbert, Szedlacskó Ákos, Jenei Marcell, Juhász Kevin, Kántor Máté
Felkészítő tanár: Máté Norbert, Segítők: Frey Petronella, Istenes László

AktuálisBonyhádröplabdaDiákolimpia Országos DöntőKeri