2024.03.28, Csütörtök
Felújított óvodát adtak át Kisdorogon
Pixabay - illusztráció

Felújított óvodát adtak át Kisdorogon

MTI

2018.04.06. 17:22

Felújított óvodát adtak át pénteken a Tolna megyei Kisdorogon, az épületet egy 350 millió forintos európai uniós program részeként korszerűsítették.

Hirdetés

Az átadáson Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a dombóvári választókerület országgyűlési képviselője elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával Bonyhádon, Kisvejkén, Kisdorogon, Izményben és Váralján újulnak meg az óvodák. A támogatás összegéből a kisdorogi intézményre 22,7 millió forintot fordítottak.

Az új nyílászárókkal, energetikai berendezésekkel, napelemekkel ellátott épület hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek otthonosabb óvodába járhassanak - tette hozzá.

A politikus, aki választókerületében a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje is, megjegyezte: az elmúlt négy évben számos óvoda, orvosi rendelő újult meg a dombóvári körzet településein.

Klein Mihály, a 720 lakost számláló völgységi falu független polgármestere elmondta:

a 200 négyzetméteres épület felújításához 2,5 millió forinttal járult hozzá a helyi önkormányzat; a német nemzetiségi nevelést is végző óvodában 21 nagydorogi kisgyerek jár.
 

AktuálisTolna megyeóvodaKisdorog