2024.03.29, Péntek

Bronzérmesek a bonyhádi kézilabdázó lányok

bonyhad.hu

2018.04.19. 19:47

Április 12-15. között rendezték meg az idei tanév „B” kategóriás Kézilabda Diákolimpia Országos Döntőjét. Idén összesen 135 csapat nevezett a bajnokságba.

Hirdetés

Nemenként 16 csapatot hívtak meg Balatonfüredre. 3 napon keresztül, 4 helyszínen zajlottak a küzdelmek. A februári megyei döntőben véglegessé vált, hogy nagy megmérettetés vár a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium csapataira áprilisban. Ennek tudatában Toderoné Reidl Rita vezetésével folytatták heti rendszerességgel és nagy elszántsággal a felkészülést.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a lányoknál egy erősebb csapattal készültünk a döntőre, így bizakodtam a jobb helyezésben, a középmezőny elejére vártam őket. Fiú vonalon nagy küzdelmekre volt kilátás, de megcélozták ők is a középmezőnybe kerülést.

Sajnos a sorsolás során a fiúk a tavalyi ezüstérmes veszprémiekkel és egy budapesti csapattal (mint később kiderült az idei bajnokkal) kerültek egy csoportba, ami megpecsételte a sorsukat. Hódmezővásárhellyel nagy küzdelemben döntetlent játszottak. A helyosztóknál pedig a 15. helyért szálltak harcba és végül megnyerték a mérkőzést. Helytállásuk példaértékű az utolsó sípszóig küzdöttek, tudásuk legjavát adták a gimis fiúk.

Lányoknál is nehéz mérkőzésekre számítottak. Szintén a csoportba került a tavalyi ezüstérmes sárospataki csapat, valamint a debreceni vegyiparis lányok, akiktől vereséget szenvedtek eddig és egy ismeretlen veszprémi csapat. Már az első mérkőzésen látszott, hogy nagyon összeszedetten, pontosan játszanak és kihozzák magukból a maximumot, így magabiztos győzelmet arattak a debreceniekkel szemben. További lendületet adott, hogy nagy arányú gólkülönbséggel a veszprémiek ellen is sikeresek voltak a gimis lányok. A legnagyobb kihívást pedig a sárospataki csapat jelentette a második napon. Heroikus küzdelemben, óriási mentális összeszedettségüknek is köszönhették az eredményt és végül sikerült a csoda, kiharcolták maguknak a csoportelsőséget jelentő győzelmet. Ezzel az eredménnyel már az elődöntőbe kerültek a bonyhádiak. Nem voltak csüggedtek, amikor vereséget szenvedtek a szentgotthárdi csapattól (későbbi bajnok), mert így is lehetőségük nyílt a bronzéremért játszani az utolsó napon. A bonyhádi gimnázium történetében még nem szerepeltek ilyen előkelő helyen kézilabda csapatok a diákolimpián, így ez is plusz doppingot jelentett nekik, hogy mekkora jelentőséggel bír az idei eredményük. Ennek tudatában terhet csak a tovább tanulásnál 10 többletpontot jelentő 3. hely jelentett. A bronzmeccsen végül a fehérgyarmati lányokat magabiztos játékkal, határozott védekezéssel és pontos támadásokkal győzték le.

Rengeteget jelent számomra ez a bronzérem, hogy a gimiben elsőként értek el ilyen eredményt a gyerekek. Tudtam, hogy jók lesznek, mert nagyon fegyelmezetten, pontosan játszottak egész hétvégén, de hogy ilyen sikerrel zárjuk a hétvégét, meg se fordult a fejemben. Külön köszönet Ivánné Bányai Ilona kolléganőnek, aki sok évvel ezelőtt a lányok többségével megszerettette ezt a sportágat és elsajátították az alapokat.

Galéria

AktuálisBonyhádkézilabdaKézilabda Diákolimpia Országos Döntőbronzérem