2024.04.19, Péntek

A valóságból teremtettek mesevilágot tolnai kisiskolások

tolna.hu

2018.03.16. 15:46

„A legszebb alkotásom”, illetve „Híres műalkotás az én ecsetemmel”. E két témakörben adhatták le műveiket a tolnai általános iskolások a helyi Martinek József Képzőművészeti Alapítvány által meghirdetett idei rajzpályázatra.

Hirdetés

A közel kétszáz beérkezett pályamű zsűrizésére Verseghy Ferenc fazekast, a Népművészet Mesterét kérték fel. Az eredményhirdetés kedden zajlott a Széchenyi iskola Kossuth utcai épületének aulájában.

Herczigné Hirling Adrienn, a házigazda iskola tagintézmény-vezetője úgy fogalmazott, hogy az alkotásokat beküldő gyerekek fantáziájukkal a valóságból teremtettek mesevilágot rajzaikon. Verseghy Ferenc szerint is nagyon szép munkák kerültek ki a diákok kezei közül, csak azt sajnálta, hogy a mözsi iskolából idén nem érkeztek rajzok. A gyerekeknek azt kívánta, hogy soha ne fogják vissza alkotó fantáziájukat, őszintén mutassák meg, ami bennük van, mindenféle megfelelési kényszer nélkül. Megállapította, hogy sajnos nem volt annyi díj, amennyit ki lehetett volna osztani az arra érdemes alkotók között. Ám így is huszonheten kaptak valamilyen díjat, nyolc korcsoportban.

Az első osztályosok közül Hága Natália Korina (Eötvös utcai iskola) kapta az 1. díjat. A másodikosok közül Tóth Anita (Széchenyi) alkotását ítélték a legjobbnak. A harmadikosoknál Mikula Eszter (Széchenyi), a negyedikeseknél Major Adrienn (Széchenyi), az ötödikeseknél Brucker Lilla (Széchenyi), a hatodikosoknál Ezer András Dávid (Wosinsky), a hetedikeseknél Németh Jázmin (Wosinsky), a nyolcadikosoknál pedig Bredák Kitti (Széchenyi) rajza találtatott a legszebbnek.

 

AktuálisTolnarajzmesevilág