2024.04.20, Szombat

A Perczel úszói sikeresen szerepeltek Pécsett

bonyhad.hu

2018.03.01. 18:30

Népes mezőny gyűlt össze február elején a pécsi Nevelési Központban, ahol a 42.Delfin Kupát rendezték meg.

Hirdetés

A felvonuló 14 csapat közel 200 versenyzője között a Perczel DSE úszói is 14 fővel képviseltették magukat. A legkisebbek, a 7-10 évesek 25m-en, míg a nagyobbak, a 11-13évesek 50m-en, illetve a vegyes úszásban 100m-en küzdöttek meg egymással.

A nagy egyesületek mellett sikeresen szerepeltek a Széchenyis úszók, amit a megszerzett 15 érem (7arany, 2ezüst, 6 bronz) is bizonyít.
A legkisebbek között sokaknak ez volt az első versenye, ahol a cél elsősorban a táv szép technikával történő leúszása volt. Közülük kiemelkedett Báter Anna, aki nagyon szép, és eredményes úszással, két aranyéremmel és egy bronzéremmel kezdte versenyzői pályafutását. A legfiatalabbak között még Kolev Gábor is szerzett egy ezüstérmet, aki szintén a jövő reménységei közé tartozik.
A verseny és a Perczel DSE legeredményesebb versenyzője Németh Kolos volt, aki a saját, és az egy korosztállyal idősebbek között is versenyzett, a végén 4 arany, 1 ezüst és 1bronz éremmel zárta a Delfin Kupát. Az ötven háton elért eredményével a korosztálya országos legjobbjai közé úszta be magát.


További eredmények:
Domokos Ditta 1arany, 3bronz
Künsztler Eliza 1 bronz

Aktuálisúszópécsi Nevelési KözpontPerczel DSEDelfin Kupa