2024.07.21, Vasárnap
Új központi orvosi ügyeletet alakítanak ki Szekszárdon
pixabay/illusztráció

Új központi orvosi ügyeletet alakítanak ki Szekszárdon

MTI

2018.02.16. 09:10

Új orvosi ügyeleti központot alakítanak Szekszárdon több mint 200 millió forintos beruházással.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a város polgármestere az MTI-nek elmondta: az intézmény egy évtizedek óta használaton kívüli, állami tulajdonú épületben kap helyet. Az Ybl Miklós utcai ingatlant a vagyonkezelő Tolna Megyei Kormányhivatal határozatlan időre, térítésmentesen átadta az önkormányzatnak, erről a napokban írtak alá megállapodást.

Az 1700 négyzetméteres épületben a központi ügyelet mellett egy gyermek és egy felnőtt háziorvosi rendelőt, valamint a védőnői szolgálatot helyezik el. A védőnőknek tanácsadó-, vizsgálóhelyiséget és képzésekre alkalmas teret hoznak létre.

A tolnai megyeszékhelyen jelenleg külön működik az orvosi ügyelet a felnőtteknek és a gyermekeknek. A polgármester szerint a nekik helyet adó épületeket nem lehet úgy felújítani, hogy megfeleljenek a korszerű orvosi ellátás feltételeinek. Az Ybl Miklós utcai helyszín ugyanakkor közel van a szekszárdi Balassa János Kórházhoz és gyógyszertárhoz is.

A létesítmény kialakítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 206 millió forintos támogatásával 2019 második negyedévére fejeződik be - mondta Ács Rezső.

AktuálisSzekszárdorvosi ügyeleti központ